Mun talous -toiminnassa tuetaan nuorten talousosaamisen edistymistä ja Rahat riittää -hankkeessa vahvistetaan kotitalouksien talousosaamista sekä ehkäistään talous- ja velkaongelmia. Järjestämme Uusi päivitys 2.0 -yhteisseminaarin Helsingissä, Kansallismuseossa 10.11.2020 klo 12.00–15.45. Seminaaria on mahdollista seurata myös striimin välityksellä.

Seminaarissa tarkastellaan taloustaitoja kansalaistaitoina tämän päivän yhteiskunnassa, jonka yhtenä merkittävänä tekijänä on digitalisoituminen. Kansalaistaitoja tarvitaan jokapäiväisessä elämässä. Niissä on yksilön hyvän lisäksi näkökulmana myös yleinen hyvä ja jopa elämänsuojelu. Seminaarissa jaetaan toimivia käytäntöjä ja ajatuksia aiheesta. Tilaisuus on suunnattu ammattilaisille ja talousosaamisen kehittämisestä kiinnostuneille.

Seminaarissa lanseerataan Takuusäätiön ja Marttaliiton yhteisen Rahat riittää! -kehittämishankkeen lopputuote: Talousneuvonnan parissa työskenteleville ammattilaisille suunnatut toolkitit. Näihin on koottu Rahat riittää! -hankkeen aikana pilotoituja ja hyväksi havaittuja talousneuvonnan materiaaleja ja menetelmiä.

Tänä vuonna Puhu rahasta -messut toteutuvat virtuaalisesti

Samana päivänä klo 9.00–11.00 Mun talous -toiminta järjestää nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille suunnatut Puhu rahasta -messut. Messutapahtuma toteutuu verkossa. Messuilla näet ja koet näytteilleasettajien parhaat käytännöt ja työkalut nuorten taloudellisen lukutaidon edistämiseen ja ylivelkaantumisen ehkäisyyn. Pääset myös osallistumaan työpajoihin, joissa käsitellään nuorten taloudenhallintaan liittyviä ilmiöitä, tutustutaan erilaisiin käytäntöihin ja työkaluihin sekä osallistutaan niiden kehittämiseen.

. Ilmoittaudu mukaan Puhu rahasta -messuille ja/tai Uusi päivitys 2.0 -seminaariin 23.10.2020 mennessä TÄSTÄMessut ja seminaari ovat maksuttomia.