Kuka on ihmisen puolella? Setlementtiliitto palkitsee yhteiskunnallisen vaikuttajan

26 / 10 / 2022 | Ajankohtaista

Kuka on pelkäämätön ja taistelee rohkeasti syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden puolesta? Kuka on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolestapuhuja? Kuka on kaikkein heikoimmassa asemassa olevan puolella ja ansaitsee Ihmisen puolella -tunnustuspalkinnon?

Suomen Setlementtiliitto palkitsee vuosittain yhteiskunnallisen vaikuttajan, joka työllään edistää setlementtiliikkeen arvoja: yhdenvertaisuutta, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, syrjimättömyyttä ja yhteisöllisyyttä. Ihmisen puolella -tunnustuspalkinnon (ent. Alli Trygg -palkinto) suojelijana toimii presidentti, Setlementtiliiton kunniapuheenjohtaja Tarja Halonen.

Palkinto on aiemmin myönnetty Seela Sellalle (2021) ja Paula Vesalalle (2020).

Etsimme vaikuttajaa, joka on rohkeasti ihmisen puolella.

Seuraava tunnustuspalkinto jaetaan Setlementtipäivillä Oulussa 24.11.2022.
Kerro meille 10.11.2022 mennessä, kuka ansaitsee tämän tunnustuksen!

KYSELY ON SULJETTU. SETLEMENTTILIITTO JULKAISEE TUNNUSTUSPALKINNON SAAJAN 24.11. KLO 11.00.

Setlementtiliike on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisliike, joka edistää ihmisten välistä vuoropuhelua, merkityksellisyyden kokemuksia ja elinikäistä oppimista yhteiskunnassa. Setlementtityön lähtökohtana on yksilön kunnioitus, moninaisuuden arvostaminen, heikoimpien tukeminen sekä luottamus ihmisiin ja heidän voimavaroihinsa.

Rakennamme tulevaisuuden Suomea, joka on syrjimätön ja yhdenvertainen, yhteisöllinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen, ekologisesti kestävä yhteiskunta. Teemme tämän vapaan sivistystyön, kansalaistoiminnan, matalan kynnyksen toiminnan, kriisityön, kehittämistoiminnan ja vaikuttamistoiminnan keinoin. Lisäksi setlementtiliike tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Suomessa on 39 setlementtiä.
Olemme osa kansainvälistä setlementtiliikettä.