Suosittu Janen leikkipuisto -kirja käännetty ukrainan kielelle

26 / 05 / 2022 | Ajankohtaista

Setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön kuvitettu kertomus Janen leikkipuisto on nyt käännetty ja julkaistu myös ukrainan kielellä.

Ukrainankielinen Ігровий майданчик Джейн on nyt ladattavissa verkkosivuiltamme (ks. linkki alla.).

Janen leikkipuisto/Ігровий майданчик Джейн on vauhdikas kuvitettu tarinakirja Suomen setlementtiliikkeen paikallistoimijoiden järjestämistä lasten ja nuorten toiminnasta, osallisuudesta, vaikuttamisesta, luovuudesta ja ilosta. Suomen setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyö haluaa kirjan avulla toivottaa paikallissetlementteihin, kerhoihin, tapahtumiin ja tekemisiin tervetulleeksi kaikki Ukrainasta Suomeen sotaa paenneet lapset ja nuoret.

Kirja tarinallistaa setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön juuria ja Jane Addamsin ajatuksia ja työtä 1800-luvun lopulla lasten oikeuksien, yhdenvertaisuuden, osallisuuden, hyvän kasvun, restoratiivisen oikeuden ja demokratiakasvatuksen puolesta. Nämä kysymykset, työ ja vaikuttaminen näiden asioiden puolesta ovat edelleen ajankohtaisia.

Kirja on kuvaus Suomen setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön ja paikallissetlementtien valtakunnallisesta monipuolisesta toiminnasta ja arvoista tänään. Toimintaa on toteutettu v. 2021 lapsia ja nuoria kuulemalla ja osallistamalla ympäri Suomea, lapsi- ja nuorisotyön toimintarahalla Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Myös kuvitusten ja kirjan tekemisessä on lapsia ja nuoria kuultu ja osallistettu. Heidän näkemyksiään ja ehdotuksiaan on otettu huomioon ja he ovat toimineet myös apupiirtäjinä ja värittäjinä, sekä kirjan tekstien kuuntelijoina ja lukijoina ennen kirjan painamista.

Lataa ukrainankielinen kirja tästä: Ігровий майданчик Джейн
Lataa suomenkielinen kirja tästä: Janen leikkipuisto

Tue ukrainalaisten lasten harrastustoimintaa ja tilaa suomenkielinen kirja tai värityskirjoja painettuna

Jane leikkipuisto -kirja kuuluu lapsi- ja nuorisotyön kannatustuotteisiimme. Tilaamalla tuet toimintaamme!

  • Painettu suomenkielinen Janen leikkipuisto -kirja 10 €/kpl (+ postikulut)
  • Painettu värityskirja yksityisille henkilöille 6 €/kpl (+ postikulut)
  • Painettu värityskirja muille toimijoille (järjestöt, kansalaisopistot, yritykset yms.) värityskirjat sopimushintaan laatikoittain (minimitilaus 1 laatikko, laatikko sis. 45 kpl värityskirjoja).

Värityskirjojen myynnistä tuotot ohjataan tänä vuonna erityisesti Ukrainasta tulleiden lasten ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajan luovaan toimintaan, kuten kyniin, tusseihin, askartelutarvikkeisiin setlementtipaikkakunnilla.

Tilaukset: silja.havu@setlementti.fi

Kirjojen tuotot käytetään Suomen setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön tukemiseen ja vastaavien toimintojen mahdollistamiseen lapsille ja nuorille myös jatkossa.

Kirjan työryhmä
Tekstit: Setlementtiliikkeen paikallissetlementtien lapsi- ja nuorisotyön toimintarahan kertomukset 2021
Toimittanut: Regina Järg-Tärno ja Silja Havu
Kuvitukset: Kati Kinnunen/Graa
Kääntäjä: Світлана Лінива/ ТОВ ”Syntax Kielipalvelut”

Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä – kiitos lapsille, nuorille, nuorisotyöntekijöille, vapaaehtoisille, paikallissetlementeille ja tukijoillemme!