Webinaari: Sukupuolisensitiivisyys kohtaamistyössä

Tiistaina 5.12.2023 klo 13.00-14.00 | Ilmoittaudu mukaan, saat tallenteen käyttöösi

Webinaarissa keskitytään tuomaan esiin sitä, mitä sukupuolisensitiivisyys tarkoittaa käytännön tasolla kohtaamistyössä? Millaiset seikat tekevät kohtaamisesta sukupuolisensitiivistä? Miten voin kehittää itseäni sukupuolisensitiivisenä kohtaajana?

Asiantuntijana Annika Kurki Joensuun Setlementistä. Lue Annikan haastattelu alta.

Tule kuulolle webinaariin! Ilmoittaudu viimeistään 30.11.
Mikäli ajankohta ei sinulle sovi, ilmoittaudu silti, saat tallenteen käyttöösi.

Annika Kurki, koordinaattori, Nuorisotyö & Isosisarustoiminta

Annika Kurki, koordinaattori, Nuorisotyö & Isosisarustoiminta

Mikä on työssäsi ajankohtaista juuri nyt?
Tällä hetkellä nuorten kanssa tehtävässä työssä korostuvat suorituspaineet ja uupumisen kokemukset. Näihin liittyen on tärkeää harjoittaa itsemyötätuntoa, ja avata ja purkaa roolipaineita, joita eri sukupuoliin liitetään yhteiskunnassa.

Millaista palautetta olet saanut nuorilta?
Pidimme juuri nuorten ja ohjaajien kesken kehukierrosta, joten olen tuoreeltaan saanut myönteistä palautetta kohtaamiltani nuorilta. Heidän mukaansa olen helposti lähestyttävä ja lämmin, ja minulle on helppo puhua myös vaikeista asioista.

Mikä on setlementtityössä sinulle tärkeintä?
Saan tehdä omia arvojani vastaavaa työtä, mikä luo valtavasti merkitystä elämääni. Saan toimia rinnalla kulkijana ja ihmetellä yhdessä elämää nuorten kanssa, saan olla kannattelemassa ja rohkaisemassa heitä. Työssämme käsiteltävät teemat, kuten minäkuva, normipaineet, tunnetaidot yms. tuntuvat merkityksellisiltä ja hyvin kiinnostavilta.

Mitä kuulijat saavat webinaaristanne?
Toivon, että kuulijat saavat ymmärrystä, oivalluksia ja  konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka kohtaamistyössä voi toimia sukupuolisensitiivisesti.

Huomaa myös webinaarimme Nuoret sovittelussa 23.11., yhteistyössä Setlementtiliitto & Aseman Lapset.