Toivoa tulevaisuuteen – kiusaamisen ilmiöt ja niiden ennaltaehkäisy

19 / 08 / 2021 | Tapahtumat

Setlementtien lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivien oli tarkoitus kutsua kaikki LaNu-toimijat ja muut kiinnostuneet Vaasaan syyskuun 9.−10. päivä. Valitettavasti tapahtuma siirtyy ensi kevääseen. Nyt syksyllä 22.9.2021 järjestetään kuitenkin webinaari, jossa luvassa on asiantuntijoiden antia. Puhumassa ovat Suomen supernannynä tunnettu Pia Penttala ja Positiivinen kasvatus -kirjan kirjoittaja Tiia Trogen sekä Valopilkun asiantuntijat Tina Holmberg-Kalenius ja Nina Kaituri Harjulan Setlementistä.

Mitä tehdä, kun rokottamatonta nuorta haukutaan koulussa vastuuttomaksi? Entä miten puututaan lapsen ei-toivottuun käyttäytymiseen ja millaista tukea nepsy-lapsi voi kiusaamisasioissa saada? Webinaari tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin. Tervetuloa kuulemaan kiusaamisen ajankohtaisista ilmiöistä ja ennaltaehkäisystä!

Ohjelma (oikeudet muutoksiin pidätetään)
Lataa ja tulosta ohjelma tästä!

klo 10.00 – Avaussanat
Suomen Setlementtiliiton järjestöjohtaja Mona Särkelä-Kukko

klo 10.15
Kiusaaminen ja koronatilanne – miten tästä eteenpäin ja miten selvitään koronatilanteen aiheuttamista haasteista? Miten tilanne vaikuttaa perheisiin ja lasten hyvinvointiin?
Suomen supernanny Pia Penttala

klo 11.45 – Tauko

klo 12.30
Lapsen ei-toivottuun käyttäytymisen puuttumisen askeleet
Positiivinen kasvattaja -kirjan kirjoittaja Tiia Trogen

klo 14.00 – Tauko

klo 14.15
Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku: Kiusatun yksinäisyys ja nepsy-lapsi ja koulukiusaaminen
Valopilkun asiantuntijat Tina Holmberg-Kalenius ja Nina Kaituri Harjulan Setlementistä

klo 15.00 – Webinaari päättyy

 

Webinaarin osallistumismaksu on setlementtitoimijoilta 40 e/hlö ja muilta kuin setlementtitoimijoilta 75 e/hlö. Laskutus tapahtuu tilaisuuden jälkeen. Seminaarin tuotoilla tuetaan setlementtiliikkeen OKM valtionavunpäätöksen mukaista lapsi- ja nuorisotyön varainhankintaa ja omarahoitusosuutta. Osallistumalla kannatat koko setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyötämme. Sitovat ilmoittautumiset 19.9. mennessä TÄSTÄ.

Lämpimästi tervetuloa!