Webinaari: Sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen nuorisotyö

Ti 4.4. klo 10.00-11.00
Maksuton webinaari nuorisotyön ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Toimitamme webinaaritallenteen kaikille ilmoittautuneille.

Mihin yhdessä maailman tasa-arvoisimmassa maassa tarvitaan sukupuolisensitiivistä työotetta? Entä vaatiiko kulttuurisensitiivinen osaaminen kaikkien maailman kulttuurien tuntemusta? Näihin ja muihin useita askarruttaviin kysymyksiin vastataan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisen nuorisotyön perusteita käsittelevässä webinaarissa.

Webinaarissa opit mitä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys käytännön nuorisotyössä tarkoittaa ja millä tavoin sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen sosiaalinen nuorisotyö vastaa tämän päivän nuorten haasteisiin. Lisäksi tutustutaan valtakunnallisen sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön asiantuntijaverkoston toimintaan. Tervetuloa mukaan!

Asiantuntijana Laura Ranki, sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön koordinaattori / Loisto setlementti
Lue Lauran haastattelu alta!

Laura Ranki

Laura Ranki

Sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön koordinaattori | Loisto Setlementti

Haastattelu:


Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Elämässäni merkityksellisiä arvoja ovat aina olleet yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja osallisuus. Siksipä päätyminen työhöni ”suse-koordinaattoriksi” tuntui vahvasti oman ammatillisen kodin löytymiseltä.  Suse-koordinaattorina pääsen tekemään työtä, jossa yhdistyvät itselleni tärkeät arvot ja toimintaperiaatteet. Työtäni ohjaa dialogisen ja vastavuoroisen yhteisön ihanne, johon liittyy jatkuva oman position ja kokemusten reflektio.

Mikä on ilahduttanut työssäsi viimeisen kuukauden aikana?
Alkuvuodesta pääsimme kokoontumaan yhteiseen kaksipäiväiseen seminaariin sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön verkoston ammattilaisten kesken Nuorisokeskus Pikku-Syötteen upeissa puitteissa. Lumisen maiseman hiljaisuus oli vaikuttava kokemus.

Millaista palautetta olet saanut lapsilta/nuorilta?
Tehtävässäni saan palautetta lapsilta ja nuorilta lähinnä vain välillisesti, sillä työskentelen nuorten parissa asiakastyötä tekevien ammattilaisten kanssa. Kohtaamieni ammattilaisten työstään saama palaute motivoi kehittämään työtämme jatkuvasti parempaan.

Mikä on setlementtityössä sinulle tärkeintä?
Setlementtityössä minulle tärkeintä on ajatus yhteisöllisyydestä, joka arvostaa yksilöllisyyttä ja moninaisuutta.

Mitä kuulijat saavat webinaaristanne?
Webinaari pyrkii sekä avaamaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyyteen liittyviä väärinymmärryksiä että tarjoaa ratkaisuja tämän päivän nuorten haasteisiin. Webinaarin osallistujat saavat vinkkejä omaan työhönsä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisessä työssä hyödynnetyistä menetelmistä nuoren yksilöllisen kohtaamisen tueksi.