Arvokas-ohjelman päätösseminaarisarja

01 / 09 / 2021 | Tapahtumat

Arvokas-ohjelma on vuosina 2018–2021 rakentanut yhdenvertaisempaa Suomea, jossa jokaisella – lähtökohdista ja elämäntilanteesta riippumatta – on mahdollisuus kokea olevansa merkityksellinen osa yhteisöä ja yhteiskuntaa.

Kutsumme kaikki eriarvoisuuden ja osallisuuden kysymyksiä työssään kohtaavat kuulemaan ohjelmakauden aikana kiteytyneitä havaintoja yksinäisyydestä, köyhyydestä ja ulossulkemisesta. Näihin Arvokkaan monimuotoisia hankkeita yhdistäviin teemoihin meidät johdattavat kiinnostavat asiantuntijapuheenvuorot.

Tilaisuudet järjestetään kolmen tilaisuuden sarjana Lapinlahden Lähteellä Helsingissä ja etäyhteyksin. Ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy viikkoa ennen kutakin tilaisuutta. Tilat Lapinlahden Lähteellä ovat tarvittaessa järjestettävissä esteettömiksi. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu

Facebook-tapahtuma

Ti 26.10. klo 10–12, Yksinäisyys

  • klo 10 Yksinäisyys ja eriarvoisuus – näkökulmana elämänkulku. Elisa Tiilikainen, VTT, dosentti, yliopistotutkija, Itä-Suomen yliopisto
  • klo 10.30 Yksinäisyys Arvokkaan osallistujatutkimuksessa. Pilvikki Heinonen, tutkija, Arvokas-ohjelma
  • klo 11 Arvokkaan hankkeet kertovat yksinäisyydestä. Mukana Mahdollistaja, Aarne ja Aune, Kiintopiste, Tyttö olet helmi!, Vanhemmuuden verkkotuki, Lähellä – sukupolvet toistensa tukena, Luontovoimaa! ja Kulttuurikongi.

Ti 2.11. klo 10–12, Köyhyys

  • klo 10 Asiantuntijapuheenvuoro köyhyydestä. Anna-Maria Isola, VTT, THL
  • klo 10.30 Köyhyys Arvokkaan osallistujatutkimuksessa. Pilvikki Heinonen, tutkija, Arvokas-ohjelma
  • klo 11 Arvokkaan hankkeet kertovat köyhyydestä. Mukana TuNe – Elämä vireeseen, SELVIS, Löytöretki, Yhteinen keittiö, Yhteisötoiminta ja osaaminen Hirundossa, Osana yhteisöä ja Tuu Mukkaan.

Ti 9.11. klo 10–12, Ulossulkeminen

  • klo 10 ”Kun ei ne edes katso mua” – Tarkastelussa asunnottomuutta kokeneiden ihmisten aktiivinen syrjäyttäminen. Pauliina Liukkonen, vaikuttamistyön päällikkö, Sininauhasäätiön Koti kaikille -toiminta
  • klo 10.30 Ulossulkeminen Arvokkaan osallistujatutkimuksessa, Pilvikki Heinonen, tutkija, Arvokas-ohjelma
  • klo 11 Arvokkaan hankkeet kertovat ulossulkemisesta. Mukana Pasila, Oman elämäni supertähti, Tukea vapaaehtoisuuteen, Bahar, Avaamo, Up2Us – Meistä kiinni, Terne Apre – Nuorten vuoro, Sosiaalinen sirkus lastensuojelun tukena, Sellistä stagelle sekä ALS ja elämä.

Lue lisää Arvokas-ohjelman tuloksista ja vaikutuksista täältä. Arvokasta koordinoi Suomen Setlementtiliitto ry.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot

Suvi Pärnänen
viestintäkoordinaattori
Arvokas-ohjelma
suvi.parnanen@setlementti.fi
p. 050 441 3374