Tahkovaarassa 10.1.58

17 / 12 / 2021 | Blogi

Heinolan kansalaisopiston Iltakirjoittajat ovat kirjoittaneet pieniä joulutarinoita tuomaan joulumieltä. Tarinoissa kohdataan setlementtihengen mukaisesti elämä kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan. Elämä ei ole kolhutonta, mutta oivallusten ja hyväntahtoisuuden kautta voivat asiat ja päivät aueta uudessa valossa.

Rouva hyvä

Kiitokset kauniit siitä paketista, jonka saimme jouluksi, vaan on tää aika mennä huristanut, ettei ole saanut aikaa kirjoittaa, ennemmin vain on kait parempi, kun ei milloinkaan.

nyt kun on lapset koulussa niin on keskipäivä vapaampaa, niin rupesin piirtämään kiitoksia etenkin te näätte vaivaa meidän tähtemme, siis kiitos kaikesta mitä siinä paketissa olikaan lapsille riisistä ja rusinoista ja kirjoista, joita niin mielellään meidänkin lapsemme lukevat täällä onkin oikein kova pakkanen yli 35 asteen ja on koululle matkaa yli kolme kilometriä niin aina harmittaa, kunhan eivät vain paleltuisi matkalla.

(On hauskaa, kun saan lähettää terveiseni niin kauvas, täältä ihan raja pitäjästä)

Siis onnea ja jumalan siunausta toivon teille, palkitkoon jumala vaivannäkönne.

Toivoo Oili Nieminen Ilomantsi, Tahkovaara

Terveisiä tytöille lähettää Ritva ja Raija ja Pentille Kauko.

 

Äitini jätti minulle perinnöksi pussillisin kirjeitä, joita oli saanut oman elonmatkansa varrelta. Tämä on yksi niistä. En ollut koskaan tietoinen hänen auttamisistaan. Hän ei ”tehnyt niistä numeroo”, kuten Tampereella sanotaan.

Kirjeestä huokuu syvä kiitollisuus ja luottamus toisen ihmisen hyvyyteen. Äitini säästi kirjeen kertoakseen löytäjälle jotakin tärkeätä. Otan viestin vastaan.

Nyt aikuisena olen pohtinut monta kertaa mikä tekee ihmisen onnelliseksi ja tyytyväiseksi. Uskon, että hiljainen osallistuminen tavalla tai toisella on myös auttajalle tärkeä asia.

Muiden auttaminen lisää onnellisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Luulen, että ihmislaji ei olisi selvinnyt tähän päivään saakka, jos ihmiset eivät olisi auttaneet toisiaan ja edistäneet yhteisiä tavoitteita. Tehdessään hyvää toiselle oma itsekunnioitus kasvaa. Se on tärkeä asia.

Vapaaehtoistoiminta on yksi tapa auttaa ja osallistua. Se on palkitsevaa ja antaa tunteen johonkin tärkeään kuulumisesta. Syntyy positiivinen kehä. Kun ihminen kokee saavansa hyvää, hän jakaa sitä eteenpäin. Säilyy toivo parempaan ja usko ihmiseen.

Niinhän se on ollut aikojen alusta; usko, toivo, rakkaus ja sinä ja minä, keitä me sitten olemmekin.

Raija Saarela

Iltakirjoittajat on Heinolan kansalaispiston ryhmä, joka tänä vuonna kokoontuu jo kuudetta vuotta. Iltakirjoittajat ovat kirjoittaneet ja järjestäneet lukuisia aikuisten satutunteja sekä kirjoittaneet paikalliselle sanomalehti Itä-Hämeelle kirjoitussarjan Heinolan historiasta kylpyläkaupunkina sekä tarinoita Heinolan kansallisesta kaupunkipuistosta. Viimeisimpänä laajana työnään ryhmä kirjoitti tarinoita Heinolan historian kannalta merkittävästä tukinuitosta. Tarinat julkaisi Jyränkölän Setlementin tuottama kaupunkilehti Heinolan Uutiset. Ryhmää ohjaa opiston tuntiohjaajana toimiva Katja Tamminen.