40 tapaa olla rohkea -kampanjassa haastetaan setlementit kertomaan toiminnastaan

31 / 03 / 2021 | Blogi

Setlementtiliike laati 100-vuotisen historiansa kunniaksi rohkeusteesit vuonna 2018. Haluamme vuosin 2021–2022 aikana nostaa esiin tapoja, tekoja ja oivalluksia, joilla setlementeissä tehdään teeseistä totta. Julkaisemme nettisivuillamme ja some-kanavissamme esimerkkejä siitä, miten rohkeusteesit setlementtityössä toteutuvat.

Tiedämme, että setlementeissä tehdään enemmän kuin puhutaan, eivätkä rohkeusteesitkään ole pelkkää sanahelinää. Pian siitä tietävät muutkin. Miten Suomen neljässäkymmenessä setlementissä mielestäsi ollaan rohkeasti ihmisen puolella? Kerro se meille!

Voit ilmiantaa jonkun mainion setlementtitoiminnan kertomalla siitä lyhyesti Setlementtiliiton viestintäihmisille. Kerro viestissäsi mikä tai mitkä rohkeusteesit toiminnassa näkyvät ja miten. Me olemme yhteydessä kaikkiin ilmiannettuihin, rohkeisiin setlementtitoimintoihin ja tuomme niiden rohkeat teot näkyviin.

 

Rohkeusteesimme: Rohkeus kokea elämä kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan. Rohkeus kohdata ja luottaa ihmiseen. Rohkeus ylittää erilaiset raja-aidat. Rohkeus antaa ääni heille, joita kukaan ei kuule. Rohkeus löytää ne, joita kukaan ei näe. Rohkeus puolustaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Rohkeus vaatia yhdenvertaisuutta. Rohkeus oppia uutta koko ikänsä. Rohkeus vaatia muutosta.