Setlementit kertovat toiminnastaan

05 / 04 / 2021 | Blogi

Setlementtiliike on merkittävä toimija Suomessa. Meillä on pitkä historia, paljon osaamista ja monipäinen joukko ihmisiä eri puolilla Suomea – niin toimintaan osallistuvia, työntekijöitä kuin vapaaehtoisiakin. Olemme vahva yhteiskunnallinen osaaja, jonka osaaminen tuntuu kuitenkin välillä jäävän suurelta yleisöltä piiloon. Nyt haluamme tehdä tekemisen tunnetuksi.

40 tapaa olla rohkea -osiossa tuomme setlementtien osaamista esiin. Setlementtiliiton jäseninä on 39 paikallissetlementtiä. Kun tarkastellaan kansainvälistä setlementtiliikettä, olemme väkilukuun suhteutettuna maailman suurin setlementti.

Yhdessä olemme maailman suurin setlementti

Suomen setlementtiliikkeen slogan kuuluu ”Rohkeasti ihmisen puolella”. Miten se näkyy eri setlementeissä? Tässä on yksi esimerkki.

Setlementti Tampere on rohkeasti ihmisen puolella tuomalla lyhytelokuvan kautta näkyväksi kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien nuorten voimavaroja ja osaamista. Toiminnanjohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuoren mukaan rohkeutta on se, että uskaltaa tehdä vaikeitakin asioita ja voittaa itsensä. Pelottavia asioita voi käsitellä yhdessä ja taiteen keinoin. ”Sudet sateenkaarella ja ilmapallo hännässä.” Katso upea Kuva rohkeudesta -lyhytelokuva (kesto 6:31) alla olevasta linkistä!


Voit ilmiantaa jonkun mainion setlementtitoiminnan kertomalla siitä lyhyesti Setlementtiliiton viestintäväelle vuosien 2021–2022 aikana. Kerro viestissäsi, miten toiminnassa ollaan rohkeasti ihmisen puolella. Me olemme yhteydessä kaikkiin ilmiannettuihin, rohkeisiin setlementtitoimintoihin ja tuomme niiden rohkeat teot näkyviin. Sanoitamme yhdessä yhteistä setlementtitarinaa.