Vaasan setlementtiyhdistys juhlisti 75-vuotiasta taivaltaan

29 / 05 / 2023 | Ajankohtaista

Vaasan Setlementissä on vietetty toukokuun ajan syntymäpäiväjuhlia. Huhtikuussa tuli 75 vuotta siitä, kun nykymuotoinen setlementtityö alkoi Vaasassa. Koska Vaasan Setlementin lapsi- ja perhetyötä tekevä Taimitarhakin täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja syksyllä tulee viisi vuotta siitä, kun yhdistys aloitti poikatyön, saatiin aikaiseksi satavuotisjuhlat.

Juhlan kunniaksi Vaasan torilla järjestettiin helatorstaina 18.5. kaikille avoin ja ilmainen Toritapahtuma, jossa esiintyivät mm. Setlementtiliiton ja setlementtien kanssa yhteistyötä tekevä rap-artisti Paleface ja lasten suosikki Aarne Alligaattori. Torilla sai myös paijata Aava Kertun Kotitilan eläimiä, tutustua roska- ja poliisiautoihin, ratsastaa keppihevosilla, askarrella, kokeilla graffitimaalausta ja saada käteensä tai poskeensa Setlementin työntekijöiden taiteilema perhonen, sydän, kukka tai vaikka hämähäkki! Juhlan kunniaksi tarjottiin tietenkin myös mansikkakakkua.

Yhteistyökumppanit kutsuttiin syntymäpäiväjuhliin Villa Sandvikeniin perjantaina 26.5., jossa vieraita viihdyttivät Improvisaatioteatteri Intopiukeet ja Allan & The Astronauts.

Kesäkuussa Vaasan Setlementtiyhdistys vie vielä Setlementtikeskuksen harrastuskerhojen kerholaiset Vaasan saaristoon. Saaressa olevaan ravintolaan mennään saaristolaivalla. Perillä nautitaan lohisopat ja kahvit. Ohjelmassa on myös ulkopelejä, luontopolku, tietokilpailu, yhteislaulua Setlementin oman laulukerhon laulattamana sekä mukavaa yhdessäoloa.

Koko setlementtiväki onnittelee Vaasan setlementin henkilöstöä ja vapaaehtoisia! 

Vaasan Setlementti on mukana vaasalaisten arjessa. Haluamme helpottaa ihmisten arkea ja vähentää yksinäisyyttä. Tarjoamme Vaasan seudulla asuville ihmisille mahdollisuuksia tavata muita ihmisiä kerhoissamme ja erilaisissa tapahtumissa.

Vaasan Setlementti on myös palveluntuottaja. Valmistamme lounaita ja tarjoamme asumispalveluja. Autamme ihmisiä löytämään työkokeilu- ja palkkatukityöpaikkoja. Pidämme huolta vaasalaisista rintamaveteraaneista.