Tussitaikurit loihtivat setlementtiliikkeelle uudet videot!

28 / 04 / 2022 | Ajankohtaista

Tämän vuoden helmikuussa pohdimme jälleen kerran, miten ihmeessä voisimme kertoa koko pitkän historiamme ja laajan toimintamme lyhyesti ja napakasti niin, että kuulija ei ala kesken kaiken haukottelemaan ja suorastaan nukahda. Asiaa nimittäin on runsaasti. Olisiko se edes mahdollista?

Setlementtiliikkeen historia Suomessa on yli 100 vuoden pituinen. Tänä päivänä setlementtiliikkeen toiminta on monimuotoista, se on aina riippuvaista setlementin kotipaikkakunnasta ja sen tarpeista. Miten voimme kertoa pitkän historiamme hukuttamatta kuulijaa eri vuosikymmenten tarinoihin ja uskomattomiin käänteisiin? Miten voimme kertoa yhdellä tarinalla keskenään kovin erilaisten setlementtien toiminnasta?

Päätimme jättää pähkäilyn ammattilaisten huoleksi ja kutsuimme Tussitaikurit apuun. Tussitaikureiden hurmaavat Maria Ristimäki ja Tiina Sileoni ottivat koko valtavan tietomäärän haltuunsa; kyselivät, ruotivat, jäsentelivät, visioivat, tenttasivat, ehdottelivat… ja me täällä liitossa pohdimme, vastailimme, hoksasimme, valitsimme… Mitä kertoa, kun aikaa on 1,5 minuuttia? Mitä jättää kertomatta? Mikä on olennaista? Kolme pitkää palaveria välitöineen – ja videot olivat valmiita!

Kuvitus valmistui viimeisenä, ja koettiinkin liikutuksen hetkiä, kun piirretyt ihmiset alkoivat kertoa tarinaamme. Olimme ihastuksen vallassa.

Tussitaikureiden määrätietoinen projektinhallinta ja lämmin palaveri-ilmapiiri tekivät meihin myös vaikutuksen. Miten tehokasta, tuottavaa… ja kuitenkin iloista ja sydämellistä. Voimme ilolla suositella Tussitaikureita!

Ja lopputulokset. Olemme niistä ylpeitä. Kyllä kelpaa jakaa. Ne antavat meistä juuri oikeanlaisen kuvan – olemme sydämellämme ja rohkeasti ihmisen puolella.

Katso video ja jaa sinäkin, jos siltä tuntuu!

  1. video: Naapurina setlementti
  2. video: Kertomus rohkeudesta

Tiina Siikasaari
viestintäpäällikkö
tiina.siikasaari@setlementti.fi