Taiteilijaresidenssit käynnistyneet Setlementti Tampereessa ja Tredussa

27 / 11 / 2017 | Ajankohtaista

Tampereella käynnistyi marraskuussa kaksi uutta ammattitaiteilijoille tarkoitettua taiteilijaresidenssiä. Residensseissä taiteilijat työskentelevät kuuden viikon ajan Setlementti Tampereen ja Tredun toimipisteissä hyödyntäen oman taiteenalansa menetelmiä. Molemmat residenssit ovat käynnistyneet lupaavasti ja innostavasti.

Residensseihin haettiin taiteilijat avoimella haulla. Runsaslukuisista ja kovatasoisista hakemuksista residensseihin valittiin seuraavat taiteilijat:

Setlementti Tampere: kuvataiteilija Oskari Tolonen
Tredu: tanssitaiteilija Riina Hannuksela ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Sanna Niemi

 

Setlementti Tampereen residenssissä järjestetään avoimet ovet perjantaina 1.12. klo 9.30 – 11.30

Paikka: NEO – OmaPolku, Yliopistonkatu 58 B, 3.krs,Tampere 

Tapahtumassa pääset näkemään, mitä residenssissä tapahtuu. Residenssitaiteilija Oskari Tolonen kertoo työstään. Tilaisuus on keskusteleva ja vapaamuotoinen. Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä ihmisiä, ja tapahtumaan on pakollinen ennakkoilmoittautuminen täällä

Tapahtuma on osa Taiken Taiteen edistämispäivää

Tredun maahanmuuttajakoulutuksen taiteilijaresidenssissä järjestetään vastaavankaltainen tilaisuus myöhemmin joulukuussa.

 

Lisätietoa residensseistä: 

Setlementti Tampereen taiteilijaresidenssi toteutuu kahdessa työmuodossa, miesten kansalaistalo Mattilassa sekä NEO – OmaPolussa. Residenssin tavoitteena on, että NEO – OmaPolun nuoret ja Mattilan miehet sekä Setlementti Tampereen työntekijät pääsevät osallistumaan yhdessä, oppimaan ja kokemaan uutta. 

Toinen residenssi toteutuu Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttajakoulutuksessa. Tredun residenssissä taiteen toivotaan tuovan uusia mahdollisuuksia opiskelijoiden osaamisen tunnistamiseen ja luovan uusia näkökulmia opettajien työhön. 

Taiteilijaresidenssit toteutetaan Setlementti Tampereen, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, MaTTo – Maahanmuuttajat tuetusti työpaikalla oppimassa -projektin, Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä. Lisäksi toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Lisätietoja:

Läänintaiteilija Arttu Haapalainen
0295 330 843
arttu.haapalainen ät taike.fi