Setlementtiliitto erotti Otsolan Setlementin jäsenyydestään

18 / 12 / 2018 | Ajankohtaista

Setlementtiliiton liittohallitus on kokouksessaan 17.12.2018 päättänyt erottaa Otsolan Kannatusyhdistys ry:n Setlementtiliiton jäsenyydestä. Erottaminen astuu voimaan heti. 

Perusteluna erottamiselle on vakava luottamuspula. Vuoden 2018 alusta lähtien Setlementtiliittoon on tullut huolenilmauksia Otsolan Setlementin huonosta työilmapiiristä ja johtamiskulttuurista. Työntekijät ovat pyytäneet apua tilanteeseensa Setlementtiliitosta. 

Henkilökunta on tehnyt työsuojeluilmoituksen Aluehallintovirastoon heinäkuussa 2018. Otsolan tilannetta on käsitelty ensimmäisen kerran liittohallituksen kokouksessa 25.5.2018 Otsolan henkilöstöltä tulleen yhteydenoton jälkeen. 

Liittohallitus on kokouksessaan 7.9.2018 ”ollut huolissaan ilmapiiristä ja kaikkien työntekijöiden jaksamisesta”. Liittohallitus kehotti Otsolan Setlementtiä allekirjoittamaan setlementtisitoumuksen ja toimimaan sen mukaisesti. Setlementtisitoumuksessa on avattu yhteiset arvot, joita ovat muun muassa avoimuus, syrjimättömyys ja hyvä työkaveruus. Pykälän 4 mukaan liittohallitus voi erottaa jäsenen, joka toimii sovittuja kriteereitä tai arvoja vastaan. Kehotuksista huolimatta Otsola ei ole palannut noudattamaan setlementtiarvoja. 

 

Lisätiedot

Pentti Lemmetyinen
toimitusjohtaja
Suomen Setlementtiliitto
puh. 0400961469
pentti.lemmetyinen(at)setlementti.fi

 

Mona Särkelä-Kukko
järjestöjohtaja
Suomen Setlementtiliitto
puh. 0503413258
mona.sarkela-kukko(at)setlementti.fi