Setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön tuleva toimintarahakokonaisuus 2022 valmistui etuajassa

27 / 02 / 2022 | Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi valtionapua setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyölle 395 000 € tänä vuonna. Päätös tuli kuukausi odotettua aikaisemmin ja näin ollen myös paikallissetlementit pääsevät pian toteuttamaan toivottuja tekemisiä lasten ja nuorten kanssa ja heitä varten.

Setlementtiliikkeen valtakunnallinen lapsi- ja nuorisotyön työryhmä kokoontui 15.2. ja käsitteli tämän vuoden toimintarahan kokonaisuuden. Setlementtikentältä oli tullut 75 hienoa toimintarahaehdotusta, joiden kustannus oli yhteensä yli 320 000 €. Toimintarahabudjetti tänä vuonna on 160 000 €.

Valitettavasti budjetti ei mahdollista kaikkien ehdotusten toteuttamista ja siksi niistä lähdetään yhdessä toteuttamaan n. 48 ehdotusta. Muiden ehdotusten on mahdollisuus toteutua vielä myöhemmin tänä vuonna.

Toimintarahaehdotuksia tuli yhteensä 25:ltä setlementiltä. Kaikilla ehdotuksia jättäneillä setlementeillä on mahdollisuus toteuttaa yksi tai useampi paikallinen toimintarahan kokonaisuus tänä vuonna. Luvassa on monipuolista toimintaa ja lasten ja nuorten osallisuutta sekä osallistumista edistäviä leirejä ja tapahtumia.

Lisäksi setlementtien yhteisenä kokonaisuutena toteutetaan tänä vuonna setlementtiliikkeen Tyttöjen talojen verkostotapahtuma kesäkuussa Rovaniemellä sekä Lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivät syksyllä yhteistyössä Tampereen Setlementin kanssa. Tapahtuman ohjelman keskeisenä teemana ovat Nepsy-aiheet.

Tarkempaa tietoa setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön kokonaisuudesta, toimintarahoista, neuvottelupäivistä tms. saa LaNu-kehittäjiltä Reginalta ja Siljalta.

Ota yhteyttä!
silja.havu@setlementti.fi & regina.jarg-tarno@setlementti.fi