Setlementti-lehden julkaiseminen päättyy

13 / 02 / 2017 | Ajankohtaista

Setlementti-lehden historia alkaa vuodesta 1929. Silloin lehti ilmestyi Yhdysside-nimellä toimintamme perustajan Sigfrid Sireniuksen päätoimittamana. Vuosien varrella nimi muuttui Setlementti-lehdeksi, mutta sisältö säilyi samalla linjalla. Lehti on kertonut setlementtitoiminnasta Suomessa ja maailmalla sekä ottanut kantaa yhteiskuntamme epäkohtiin. 

Lehden levikki on kuitenkin ollut pieni, ja julkaiseminen kannattamatonta kehitystyöstä huolimatta. Tämän vuoksi Setlementtipäivillä marraskuussa 2017 liittokokous päätti lakkauttaa Setlementti-lehden julkaisemisen. Ensi vuodesta lähtien setlementtiliikkeen tarinoita ja kuulumisia voi lukea Setlementtiliiton verkkosivuilta ja muista sähköisistä välineistä.

Vuonna 2018 Setlementtiliitto julkaisee Setlementti100-julkaisun. Julkaisu on katsaus setlementtityöhön menneiltä vuosikymmeniltä sekä tarkastelee myös tulevaisuuden näkymiä. Ensi kesänä, 6.–8.6.2018, Helsingissä on kansainvälisen Setlementtiliiton IFS:n konferenssi. Julkaisu jaetaan myös konferenssissa, minkä vuoksi tarinat ovat suomeksi ja englanniksi. Julkaisun voi tilata Setlementtiliiton viestinnästä: tiedotus(at)setlementti.fi, 050 577 2262.