Satu Mehtälä Setlementtiliiton puheenjohtajaksi

25 / 11 / 2019 | Ajankohtaista

KTM Satu Mehtälä on valittu Suomen Setlementtiliiton puheenjohtajaksi. Yrittäjänä ja hallitusammattilaisena työskentelevä Mehtälä on ollut Setlementtiliiton hallituksen jäsen vuoden 2019 alusta lähtien. Mehtälällä on laaja-alainen kokemus yritysten ja kolmannen sektorin organisaatioiden hallitustyöstä. Naisten Pankin perustajana ja aktiivina hänen sydäntään lähellä on kehitysmaiden naisten tulonhankinnan ja yrittäjyyden tukeminen.

 Suomen Setlementtiliiton puheenjohtajaksi on valittu 20.11. KTM Satu Mehtälä.

Hänellä on monipuolinen kokemus liikkeenjohdon eri tehtävistä ja hallitustyöstä sekä yrityksissä että kolmannen sektorin organisaatioissa. Mehtälä on iloinen uudesta tehtävästään.

– Olen vaikuttunut, kuinka hienoa ja laaja-alaista työtä setlementtikenttä tekee ympäri maata kansalaisopistoista lapsi- ja nuorisotyöhön ja monikulttuurisuustyöstä kriisipalveluihin ja vanhusten palveluihin asti.  Suomalainen yhteiskunta tarvitsee toimijoita, jotka edistävät hyvää elämää, yhdenvertaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Pyrin osaltani vaikuttamaan siihen, että tämän arvokkaan työn edellytykset säilyvät ja vahvistuvat, sanoo Mehtälä.

Vuodesta 2015 lähtien puheenjohtajana toiminut Pekka Haavisto erosi tehtävästään kesäkuussa tultuaan valituksi ulkoministeriksi. Haaviston jälkeen tehtävää hoiti varapuheenjohtaja Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen. Hän jatkaa tehtäväänsä varapuheenjohtajana.

Setlementtiliiton liittokokous pidettiin Turussa Auralan Setlementissä, jossa oli valtakunnalliset Setlementtipäivät 20.-22. marraskuuta.

 

Liittohallituksen jäsenet kaudella 2019-2020

Puheenjohtaja: KTM Satu Mehtälä, Espoo

Varapuheenjohtaja: toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen, Oulu

Jäsenet:

Toiminnanjohtaja Rikhard Blomerus, Savonlinna

Toiminnanjohtaja Kirsi Ikäheimonen, Vaasa

Apulaisprofessori Arto O. Salonen, Helsinki

Toiminnanjohtaja Eija Teerineva, Kuopio

Kansanedustaja Pilvi Torsti, Helsinki

Apulaisrehtori Emilia Valkonen, Lappeenranta

Yhteiskuntatieteiden maisteri Rosa Vetri, Rovaniemi

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen
0400 961 469
pentti.lemmetyinen (at) setlementti.fi

Viestintäjohtaja Jaana Kymäläinen
050 577 2262
jaana.kymalainen (at) setlementti.fi

 

Suomen Setlementtiliitto on kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on yhdenvertainen, sosiaalisesti oikeudenmukainen Suomi. Jäseniämme ovat 41 paikallissetlementtiä. Uskomme, että jokainen ihminen on oman elämänsä paras asiantuntija ja tärkein voimavara! Toimintamuotojamme ovat kansalaistoiminta, seniori- ja vanhustyö, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, 14 kansalaisopiston, kolmen kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta sekä vaikeiden elämäntilanteiden tuki. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. www.setlementti.fi