Setlementtiliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa Satu Mehtälä

13 / 11 / 2020 | Ajankohtaista

 

Suomen Setlementtiliiton syyskokous valitsi hallituksen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen hallitusammattilainen Satu Mehtälä (KTM) Vantaalta. 

Mehtälä on toiminut hallituksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä noin viidessätoista organisaatiossa, kolmannen sektorin organisaatioista yhteiskunnallisiin yrityksiin ja perheyrityksistä pörssiyhtiöön.  Mehtälällä on laaja-alainen kokemus erilaisista liikkeenjohdon ja liiketoiminnan kehittämistehtävistä palvelualoilla. Hän on Naisten Pankin perustajajäsen.  Satu Mehtälä iloitsee valinnastaan ja kantaa huolta koko järjestökentän asemasta tulevaisuudessa.  

Setlementit ympäri maata tekevät hienoa työtä kansalaisopistoista lapsi- ja nuorisotyöhön sekä monikulttuurisuustyöstä kriisipalveluihin ja vanhusten palveluihin asti. Suomalainen yhteiskunta tarvitsee järjestöjä, jotka tekevät vaikuttavaa työtä ihmisten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisen Suomen eteen. Näiden järjestöjen rooli ja rahoitus osana suomalaista yhteiskuntaa on turvattava myös tulevaisuudessa, sanoo Mehtälä.

Hallituksen jäseniksi valittiin Richard Blomerus (sairaanhoidon opiskelija, merkonomi) Savonlinnasta, Vaasan Setlementtiyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Ikäheimonen (HTM, sosionomi), Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen (KTM) Oulusta, kansanedustaja Hilkka Kemppi (TaM) Asikkalasta, palvelumuotoilija Iikka Lovio (YTM) Helsingistä, Rovalan Setlementin toiminnanjohtaja Eero Pentti (Ins. YAMK, KK) Rovaniemeltä, sosiaalipedagogiikan apulaisprofessori, dosentti Arto O. Salonen (KT) Helsingistä, Setlementti Ukonhatun ja Setlementti Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva (diakonissa-sairaanhoitaja) Kuopiosta sekä Etelä-Karjalan kansalaisopiston rehtori Emilia Valkonen (FT) Lappeenrannasta.

Setlementtityö tukee ihmisten arjen hyvinvointia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Setlementtiliitto työskentelee kansalaisyhteiskunnan moninaisuuden ja riippumattomuuden puolesta sekä toimii paikallisten setlementtiyhdistysten keskusjärjestönä. Liiton tehtävä on edistää setlementtityön edellytyksiä ja tunnettavuutta yhteiskunnassa. Setlementtiliitto haluaa lisätä vuoropuhelua, vastuullisuutta ja yhteisöllisyyttä yhdenvertaisen Suomen saavuttamiseksi. 

Setlementtiliitto on perustanut uuden yhteiskunnallisen yrityksen: Palvelukonttori Tarkka Oy:n. Se on täyden palvelun talous- ja HR-toimisto, joka on järjestökentän tarpeet tunteva kumppani kolmannen sektorin toimijoille ja yhteiskunnallisille yrityksille.