Poikatyö vahvistaa poikien oikeutta olla oma itsensä

08 / 11 / 2023 | Ajankohtaista

Hyvää miesten – ja poikien – viikkoa!

Ongelmapojat. Laiskat pojat. Äänekkäät pojat. Villit pojat. Setlementeissä, eli paikallisyhdistyksissämme, jokainen poika kohdataan yksilönä omine vahvuuksineen.

Jokaista toimintaan mukaan tulevaa kohdellaan yhdenvertaisesti riippumatta sosiaalisesta, etnisestä tai kulttuurisesta taustastaan, mihin uskoo, mitä ajattelee tai kenestä pitää. Toiminnassa on nollatoleranssi syrjinnälle ja kiusaamiselle.

Setlementit ympäri Suomen tekevät sukupuolisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä. Se perustuu käsitykseen, että poikana olemisen ei tarvitse määräytyä sukupuoliroolien, biologian, sosiaalisten odotusten tai ennakkokäsitysten mukaan.

Poikatyö on ennaltaehkäisevää ja osallisuutta vahvistavaa. Osallistuminen on maksutonta ja tarkoitettu korkeintaan 29-vuotiaille pojille ja nuorille miehille sekä sukupuolensa moninaisesti kokeville. Nuoret saavat tukea omaan elämään niin yksilötapaamisista, avoimesta yhteisötoiminnasta kuin työpajoista, harrastus- ja taideryhmistä.

Poikatyö avartaa ahtaita poikana toimimisen malleja

Setlementtien poikatyö avartaa ahtaita poikana toimimisen malleja. Jokaisella pojalla on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. Setlementeissä työskentelevät ovat pojille turvallisia aikuisia, joihin pojat voivat luottaa ja joiden puoleen kääntyä.

Poikien Taloja ja Tupia on tällä hetkellä viidellä paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa, Vantaalla, Tampereella ja Joensuussa. Lisäksi setlementit tekevät poikatyötä osana muuta työtään.

Sallitaan moninaisuus ja kaikenlaiset pojat. Luovat pojat. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat pojat. Liikunnalliset pojat. Hiljaiset pojat. Rohkeat pojat. Herkät pojat.