Pekka Haavisto jatkaa Setlementtiliiton hallituksen puheenjohtajana

22 / 11 / 2018 | Ajankohtaista

Suomen Setlementtiliiton liittokokous valitsi kokouksessaan liittohallituksen jäsenet vuosille 2019–2020. Uutena jäsenenä aloittaa mm. kansanedustaja Pilvi Torsti.

Setlementtiliitto valitsi syyskokouksessaan 21.11. uuden hallituksen tulevalle kaksivuotiskaudelle. Puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja (Vihr.) Pekka Haavisto. Uudet, setlementtien ulkopuoliset hallituksen jäsenet ovat Arto Salonen, Pilvi Torsti ja Satu Mehtälä. 

Pilvi Torsti on kansanedustaja (SDP), historiantutkija ja valtiotieteiden tohtori. Hän toimi opetusministeri Krista Kiurun valtiosihteerinä vuosina 2013–2015 ja työministeri Lauri Ihalaisen erityisavustajana elokuusta 2011 kesäkuuhun 2013. Eduskuntaan hän nousi kesäkuussa 2017 Helsingin apulaispormestariksi siirtyneen Nasima Razmyarin tilalle. 

– Olen iloinen, että minut kutsuttiin mukaan vaikuttamaan setlementtityön tulevaisuuteen Suomessa. Koulutus ja sivistystyö ovat historiallisesti olleet setlementtiliikkeen keskiössä ja ne korostuvat myös sellaisessa tulevaisuuden Suomessa, jota itsekin rakennan, Torsti kommentoi nimitystään. 

Arto Salonen väitteli tohtoriksi vuonna 2010 aiheesta ”Kestävä kehitys globaalin ajan hyvinvointiyhteiskunnan haasteena”. Hän toimii apulaisprofessorina Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteellisessä tiedekunnassa. Salonen on sekä Helsingin yliopiston että Itä-Suomen yliopiston dosentti. 

Satu Mehtälä on kauppatieteiden maisteri ja Naisten Pankin perustajajäsen. Mehtälä työskentelee liiketoiminnan kehittämiskonsulttina Seedi Oy:ssä. 

Suomen Setlementtiliiton hallitus 2019–2020:

Puheenjohtaja:

Pekka Haavisto (Helsinki) (jatkaa)  

Liittohallitus:
 

Emilia Valkonen (Lappeenranta) (jatkaa)

Rosa Vetri (Rovaniemi) (jatkaa)

Rikhard Blomerus (Savonlinna) (jatkaa, Setlementti Linnalan Nuoret, toiminnanjohtaja)

Kirsi Ikäheimonen (Vaasa) (Vaasan Setlementti, toiminnanjohtaja)

Jussi Kemppainen (Oulu) (Vuolle Setlementti, toiminnanjohtaja)

Eija Teerineva (Leppävirta ja Kuopio) (Puijolan Setlementti ja Setlementti Ukonhattu, toiminnanjohtaja)

Arto Salonen (Helsinki)

Pilvi Torsti (Helsinki)

Satu Mehtälä (Helsinki)

 

Lisätiedot:
 

Toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen
Suomen Setlementtiliitto
0400 961 469
pentti.lemmetyinen(at)setlementti.fi