Naapuruus on tekoja – naapurusto yhdisti voimansa lauantaina 19.3. | Yhteistyössä Setlementtiliitto & Kalliola

21 / 03 / 2022 | Ajankohtaista

Setlementtiliiton ja Kalliolan yhteistyössä järjestämä Naapuruus on tekoja – Ukrainan tukitapahtuma keräsi lauantaina 19.3.2022 yhteen monenkirjavan porukan, joka koostui vapaaehtoisista, paikallisista, naapureista, esiintyjistä, työntekijöistä – kaikista keitä Ukrainan tilanne on koskettanut tavalla tai toisella. Ihmiset kokoontuivat tärkeän teeman äärelle, jotta maailmassa olisi taas hieman enemmän toivoa.

Lauantaina 19.3. naapuruuden henki osoitti voimansa 250 kävijän kokoontuessa setlementtitalolle. Setlementtityöllä ja naapuruudella edistetään ihmisten välistä vuoropuhelua, merkityksellisyyden kokemuksia ja yhdenvertaista yhteiskuntaa. Näitä samoja teemoja halusimme edistää tapahtuman avulla, sillä nyt jos koskaan tarvitsemme toistemme tukea ja vuoropuhelua – sekä mahdollisuuksia taakan keventämiseen.

Päivän ohjelman aloitti toimittaja Ina Mikkolan vetämä mielenkiintoinen keskustelu aiheesta Yhteisöstä voimaa kun maailmalla tuulee – miten luomme yhdessä turvallisen ja syrjimättömän yhteisön? Keskustelemassa Kalliolan toimitusjohtaja Heidi Nygren, Suomen Punaisella Ristillä pitkän uran kansainvälisen avun johtajana tehnyt Kalle Löövi, sekä Ylen toimittaja ja tuottaja Maria Manner. Keskustelussa pohdittiin maailman tilannetta ja siihen suhtautumista monesta eri kulmasta – miksi juuri tämä sota on erilainen kuin aiemmat, pitääkö meidän suomalaisten pelätä ja miten suojelemme heikoimpia. Keskustelijat myös jakoivat ajatuksiaan siitä, miten he suojelevat itseään liialliselta huolelta.

Pian kaikui rytmit Sirenius-salista ja valovoimainen Vesta aloitti keikan, ja paikalle olikin löytänyt runsaasti nuorta väkeä. Vestan uusin levy ja kiertue on nimeltään Uskon tulevaan, ja se sopikin mainiosti päivän teemaan.

Tauoilla hörpättiin kahvia pullan kera sekä nautittiin vapaaehtoisten loihtimasta maukasta keitosta. Tarjolla oli myös Surunauha ry:n kahdenkeskisiä huojennushetkiä, SPR:n keskustelutukea sekä Kajon ohjattuja rauhan & läsnäolon hetkiä.

Rauhan sanoja kuultiin runoilija Harri Hertellin vetämässä Open mic -hetkessä, johon osallistui useita vieraita kertomaan sotaan liittyvistä tuntemuksista runon muodossa.

Tapahtuman lopuksi Kalliolan suuri viihdeorkesteri esiintyi valloittava Marita Taavitsainen solistinaan. Parketilla nähtiin pyörähtelyä!

Iltapäivän aikana erilaiset ihmiset kerääntyivät saman pöydän ääreen syömään, rauhoittuivat yhdessä huojennushetkien parissa tai intoutuivat tanssimaan livemusiikin tahtiin. Samalla kerättiin varoja SPR:n Ukrainan keräystä varten. Kun kokoonnumme yhteen, pääsemme tapaamaan erilaisia ihmisiä ja lisäämme keskinäistä ymmärrystä. Naapuruustapahtumilla toivomme lisäävämme maailmaan hieman lisää toivoa, ymmärrystä, naapuruuden tekoja ja auttamista, naapurusto kerrallaan.

Kiitos osallistujille, järjestäjille, vapaaehtoisille, esiintyjille sekä kaikille mukana olleille!