Kuukauden setlementti: Kurikkalan Setlementti

06 / 02 / 2019 | Ajankohtaista

Kurikkalan Setlementti ry:ssä alkaa 55. toimintavuosi. Setlementti on perustettu Kurikkaan 1960-luvun alussa järjestämään kunnan päivähoitoa, kansalaisopistotoimintaa, tekemään setlementtityötä ja sivistämään kuntalaisia. Nykyisin Kurikkaan ovat liittyneet Jurva (2009) ja Jalasjärvi (2016). Kurikkalan Setlementti toimii koko kunnan alueella.

Kurikkalan Setlementti ylläpitää kansalaisopistotoimintaa Kurikan kaupungissa. Kaupunki arvostaa ja avustaa kansalaisopiston toiminta kiitettävästi, ja teemme yhteistyötä sivistys-, liikunta- ja kulttuuritoimen kanssa aina kun se on ajankohtaista. Järjestämme tilauksesta tyhy-toimintaa sekä henkilöstön koulutusta ja esittelemme Setlementin ja opiston toimintaa kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa eri puolilla Kurikkaa.

Kansalaisopisto tarjoaa runsaasti harrastusmahdollisuuksia eri puolilla Kurikkaa. Opistolla on yli 130 toimipistettä, joissa voi harrastaa monipuolisesti niin pitkillä koko vuoden kestävillä kursseilla kuin lyhyillä muutaman tunnin tai viikonlopun kestävillä kursseilla. Opiston toiminnassa on mukana kaikenikäisiä toimijoita: vauvoja läheisineen liikunta- ja musiikkimuskareissa, kouluikäisiä Käsityökoulu TEKEVÄssä, aikuisväestöä sekä muoreja ja faareja kursseilla hirrenveistosta kuorolauluun ja syvävesijumppaan. Toimintaamme kiinteänä osana kuuluvat myös toimintakeskuksien harrastepiirit kädentaidoissa ja musiikissa.

Etelä-pohjalaisille kädentaidot ovat tärkeitä. Muun muassa kudontakursseja on 22, erilaisia puutyökursseja on 23 ja muita kädentaitokursseja 162. Pidämme laulusta ja soitosta, niin yksin kuin ryhmässä. Opistossa toimii 12 kuoroa ja lukuisia muita laulu- ja soittoryhmiä. Musiikin yksiöopetusta tarjotaan yli tuhat tuntia lukuvuodessa. Kielissä viimeisimpänä valloituksena ovat mandariinikiinan opinnot. Lasten kuvataideopetus on myötätuulessa, ja vahva teatteriryhmä toimii Jalasjärvellä ja Teatterinystävät nauttivat teatteriesityksistä ympäri Suomen.

Lisätiedot

www.kurikanopisto.fi
facebook.com/Kurikanopisto
instagram.com/kurikanopisto
twitter.com/Kurikanopisto1
Opinto-ohjelma