Kuukauden setlementti: Jyvälän Setlementti

15 / 06 / 2018 | Ajankohtaista

Jyvälä itää ihmisistä. 

Tämä yksittäinen slogan ei ole pelkkää sanahelinää, vaan se elää ja voi hyvin – se on Jyvälän Setlementin toiminnan pohja. 

Toimintamme on monipuolista. Kansalaisopistossa tarjoamme laaja-alaisesti tietoja ja taitoja vahvistavia kursseja sekä opastusta kehon ja mielen hyvinvointiin. Peruskouluikäisille järjestämme jälkkäreitä, harrastus- ja leiritoimintaa sekä erilaisia perhetapahtumia. Kansalaistoiminnan ryhmissä tutustumme yhdessä tietotekniikkaan, teemme käsitöitä ja runoilemme sekä järjestämme kaikille avoimia tapahtumia, kuten kirpputoreja kahviloineen. Maahanmuuttajille annamme tukea arjen hallintaan, tulevaisuuden suunnitteluun sekä kulttuurin ja ympäristön tuntemukseen. 

Tärkeä osa toimintaamme on erilaiset perustoimintaamme tukevat hankkeet. Näistä uusin on syksyllä 2018 alkava Löytöretki-hanke, jossa toteutamme työttömien omia voimavaroja vahvistavaa vertaistoimintaa. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, myönteiseen ajatteluun ja mahdollisuuksiin, ja sen tavoitteena on tukea työttömien osallisuutta ja omaehtoista aktiivisuutta ilman ulkoisia vaatimuksia tai pakkoja. Käynnissä on myös Setlementtiliiton Kotipolku-hankkeen osahanke Oma polku, jonka toiminnassa autamme turvapaikanhakijataustaisia nuoria löytämään itselleen sopivia mahdollisuuksia omankielisten ohjaajien avulla. Lisäksi olemme järjestäneet vuodesta 2012 lähtien maahanmuuttajanuorille suunnattua kieli- ja kulttuurikoulutusta Avaimet onnistumiseen.     

Sanotaan, että nuori puu voi kasvaa jopa metrin vuodessa, ja vuosirenkaitahan puu saa iän mukaan. Kun Jyvälä nyt lähentelee 80 vuoden kunnioitettavaa ikää, takaavat lukuisat vuosirenkaat meille vahvan rungon, joka kannattelee yhä moninaisempia oksia. Se, mikä Jyvälässä itää nyt, vain vahvistaa Jyvälää entisestään. Tervetuloa luoksemme tutustumaan! 

Lisätietoa löydät verkkosivuiltamme, Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.