Kuukauden setlementti: Hyvinkään Setlementtiyhdistys

06 / 11 / 2017 | Ajankohtaista

Hyvinkään Setlementtiyhdistys on perustettu vuonna 1998. Vuonna 2018 on juhlavuosi, jolloin setlementti täyttää 20 vuotta. 

Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Tarkoituksena on luoda siltoja ihmisten ja yhteisöjen välille sekä edistää yhteistyötä ja vähentää eriarvoisuutta ja yksinäisyyttä. 

Hyvinkään Setlementtiyhdistyksellä on kaksi kertaa vuodessa kaksipäiväinen Hae Pois -kierrätystapahtuma. Syksyn 2017 kierrätystapahtumassa tavaroita kävi tuomassa 557 ja hakemassa 809. Tapahtuma kerää yhteen tavaroistaan luopujat ja tavaroita tarvitsevat. Vapaaehtoisia oli 55. Vapaaehtoisjoukko koostui jäsenistä ja paikkakunnan muiden yhdistyksien jäsenistä sekä yksityishenkilöstä. Viikonlopun aikana vapaaehtoistyötä tehtiin yli 900 tuntia. 

Setlementillä on viikoittain kokoontuva Väentupa ja maahanmuuttajien ja kantaväestön tapaamisiin tarkoitettu Table Conversation -keskusteluryhmä. Lisäksi yhdistys järjestää ammattilaisten kanssa yhteistyössä luentosarjoja ajankohtaisista aiheista. Säännöllisinä toimintamuotoina on ollut pitkään ystäväapu ja asiointiapu. 

Marraskuussa järjestetään kaikille avoin tilaisuus Mahdollistavat messut, jossa esitellään hyvinkääläisiä harrastusmahdollisuuksia maahanmuuttajille ja muille kaupunkilaisille. 

Lue lisää