Koskelan setlementti 80 vuotta – juhlaviikko huipentui nostalgiseen esitykseen

26 / 04 / 2023 | Ajankohtaista

80-vuotias Koskelan setlementti vietti juhlaviikkoaan 17.-23.4.2023. Viikon aikana esiteltiin laajasti Koskelan monipuolista toimintaa kaikille kiinnostuneille. Tarjolla oli musiikkiesityksiä, runohetkiä, kädentaitojen esittelyä, liikunnan maksuttomia kokeilutunteja, lasten tapahtuma Häsäläiskis ja paljon muuta. Ohjelmaa oli niin lapsille kuin senioreillekin. Elämyksiä oli tarjolla myös Koskela-opiston ja kuvataidekoulun kevätnäyttelyissä.

Juhlaviikon kruunasi teatteriesitys 80 tarinaa Koskelasta, jota Pilvi Honka ja Teppo Seppänen ovat valmistelleet jo pitkään apujoukkojensa kanssa. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia kuten myös muut juhlaviikon tapahtumat.

Äänekosken kaupunkisanomat kirjoittaa 23.4.2023:

80 tarinaa Koskelasta osoitti todeksi kuinka Koskela on ihmisen kokoinen ja näköinen paikka

”Kahdeksankymmenen vuoden ikäinen seniori on ehtinyt nähdä seiniensä sisällä monet sadat uuden kiiltävät balettitossut, kuulla lukuisten kielien yritystä opetella ymmärtämään toisiaan ja tuntea henkilökunnan luomaa yhteisöllisyyttä värinänä tiilissään. On aika pysähtyä juhlimaan näitä tarinoita ja merkityksiä, joita Koskela luo ihmisten elämään.” 

80 tarinaa Koskelasta sai ensi-iltansa lauantaina Painotalolla. Pilvi Hongan jaTeppo Seppäsen dokumenttiteatterin keinoin työstämä esitys ei jättänyt kylmäksi. Upeasti, lähes sadan hengen voimin koottu tarina elävästä elämästä Koskelan sisältä vaati vuoden mittaisen projektin: on katseltu kuvia, kerätty materiaalia, selattu lehtien arkistoja, haastateltu ihmisiä ja harjoiteltu esitystä juhlaa varten. Dramaturgia toimi, iso kiitos ohjaaja Pilvi Hongalle! 

Koska juhlanäytös on toteutettu dokumenttiteatterin hengessä on esityksen käsikirjoitus napattu suoraan kertojan ja kokijan suusta tai Koskelan luokkaan puhdonneesta muistilapusta. Tuloksena on Koskelan näköinen ja ihmisen makuinen esitys – ilman pöntystä.

Lue koko juttu täältä >

Katso video esityksestä!