KAS asunnot ostaa Setlementtiasuntojen asumisoikeusasunnot

29 / 10 / 2019 | Ajankohtaista

KAS asunnot Oy ja Setlementtiasunnot Oy ovat 15.10.2019 tehneet kaupan Setlementtiasumisoikeus Oy:n kaikista osakkeista. Ne siirtyvät KAS asuntojen omistukseen 31.12.2019. Kauppasummaa ei julkisteta.

Kaupan kohteena on yhteensä 405 asuntoa Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Kuopiossa, Vantaalla. Kauppa ei vaikuta asukkaisiin vaan asuminen jatkuu ennallaan.

– Setlementtiasunnot on määritellyt uudessa strategiassaan keskittymisen yhteisöllisen, ekologisen ja kohtuuhintaisen vuokra-asumisen kehittämiseen. Nyt voimme keskittää resurssimme, prosessimme ja osaamisen kehittämisen paremmin yhteen konseptiin. Näin palvelemme asukkaitamme paremmin ja kehitämme strategiamme mukaisia uusia asumisratkaisuja yhdessä kumppaneidemme kanssa, toteaa Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilainen.

– KAS asunnot keskittää toimintaansa strategiansa mukaisesti kasvaville alueille ja nyt tehty kauppa tukee tätä tavoitetta. Meille on tärkeää, että voimme tarjota niin markkinahintaisia vapaarahoitteisia asuntoja kuin kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja ihmisten eri elämänvaiheisiin. Asumisoikeusasuminen on yksi vaihtoehto asumisessa ja tarpeellinen varsinkin pääkaupunkiseudulla, jossa nyt hankittava asuntokanta lähes kokonaan sijaitsee, toteaa KAS asuntojen toimitusjohtaja Jarmo Kuosa.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Heli Kotilainen
Setlementtiasunnot Oy
heli.kotilainen@setlementtiasunnot.fi, 0504339226

Toimitusjohtaja Jarmo Kuosa
KAS asunnot Oy
jarmo.kuosa@kas.fi, 0405050284

Viestintäjohtaja Jaana Kymäläinen
Suomen Setlementtiliitto
jaana.kymalainen@setlementti.fi, 0505772262

 

KAS asunnot Oy on vuonna 2001 perustettu valtakunnallinen vuokra-asuntoyhtiö, joka vuokraa asuntoja 34 paikkakunnalla. Asuntoja on yhteensä noin 8 000. Yrityksen omistaa 39 kuntaa. www.kas.fi

Setlementtiasunnot Oy on yhteisöllinen asuntorakennuttaja. Setlementti tuo asumiseen ihmiskeskeisyyttä, ihmisten taitojen ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Vuonna 2000 perustettu Setlementtiasunnot on yhteisöjen rakentaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja yhteiskunnallisesti kestävän asumisen tuottaja. Tällä hetkellä vuokra- ja asumisoikeustaloja on 25, koteja 1800 ja asukkaita n. 2000 kahdeksassa eri kaupungissa. Teemme yhteistyötä vastuullisten kumppanien kanssa ylisukupolvisten kortteliyhteisöjen toteuttamiseksi. Palvelukonseptiimme kuuluu  asumiskoordinaattori, jonka avulla voimme tukea myös niitä asukkaita, joilla on vaikeuksia asua itsenäisesti. Yksin elävänkään ei tarvitse olla yksinäinen. www.setlementtiasunnot.fi