Kansainvälisen Setlementtiliiton projekti päättyi – ohjelmajulistus luovutettiin EU-parlamenttiin

30 / 01 / 2024 | Ajankohtaista

Kolmivuotinen projekti tukee osallisuutta ja oman elämän hallintaa

IFS Fostering Social Justice on Ranskan Setlementtiliiton käynnistämä kolmivuotinen projekti (2021-2023), joka tähtää eurooppalaisten setlementtien yhteistyön vahvistamiseen. Tavoitteena on lisätä yhteistyötä, oppia toisilta ja jalkauttaa parhaita toimintatapoja omiin toimintaympäristöihin. Projekti keskittyy työmuotoihin, jotka tukevat ja auttavat haasteellisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten oppimista ja vahvistumista. Lisäksi projekti vahvistaa setlementtityön näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Projektin päätyttyä siitä julkaistiin tammikuussa 2024 ohjelmajulistus eli White Paper, jonka tarkoituksena on lisätä setlementtityön näkyvyyttä EU:ssa ja YK:ssa.

Kansainvälisen Setlementtiliiton presidentti Pentti Lemmetyinen ja toimitusjohtaja Staffan Lindqvist luovuttivat White Paperin Euroopan Parlamentille tammikuun 23. päivä. Tilaisuuden Brysselissä isännöi parlamentin varapuhemies Marc Angel Luxemburgista. Tilaisuudessa oli mukana myös parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen ja Eero Heinäluoma. Illan aikana käytiin innostunutta keskustelua setlementtityön ainutlaatuisesta merkityksestä yhteisötyön ja naapurustotyön toteuttajana.

We’re Right Here!