Janen leikkipuisto -kirja – tilaa painettuna tai lataa sähköinen julkaisu

28 / 04 / 2022 | Ajankohtaista

Janen leikkipuisto

Tässä vauhdikas kuvitettu tarinakirja Suomen setlementtiliikkeen paikallistoimijoiden järjestämistä lasten ja nuorten tekemisistä, osallisuudesta, vaikuttamisesta, luovuudesta ja ilosta.

Janen leikkipuisto symboloi setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön juuria ja Jane Addamsin ajatuksia ja työtä 1800-luvun lopulla lasten oikeuksien, yhdenvertaisuuden, osallisuuden, hyvän kasvun, restoratiivisen oikeuden ja demokratiakasvatuksen puolesta. Nämä kysymykset, työ ja vaikuttaminen näiden asioiden puolesta ovat edelleen ajankohtaisia.

Kirja on samalla myös kuvaus Suomen setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön ja paikallissetlementtien valtakunnallisesta monipuolisesta toiminnasta ja arvoista tänään. Toimintaa on toteutettu v. 2021 lapsia ja nuoria kuulemalla ja osallistamalla ympäri Suomea, lapsi- ja nuorisotyön toimintarahalla Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Myös kuvitusten ja kirjan tekemisessä on lapsia ja nuoria kuultu ja osallistettu. Heidän näkemyksiään ja ehdotuksiaan on otettu huomioon ja he ovat toimineet myös apupiirtäjinä ja värittäjinä sekä kirjan tekstien kuuntelijoina ja lukijoina ennen kirjan painamista.

Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä – kiitos lapsille, nuorille, nuorisotyöntekijöille, vapaaehtoisille, paikallissetlementeille ja tukijoillemme!

Kirjan työryhmä
Tekstit: Setlementtiliikkeen paikallissetlementtien lapsi- ja nuorisotyön toimintarahan kertomukset 2021
Toimittanut: Regina Järg-Tärno ja Silja Havu
Kuvitukset: Kati Kinnunen/Graa

Setlementtiliikkeen lasten ja nuorten salainen puutarha Janen leikkipuisto avautuu. Tervetuloa seikkailemaan kanssamme! Sinulle on myös pieni tehtävä: Löydätkö nallet puutarharetkellämme? Lähde mukaan seikkailuun!

Lataa kirja tästä: Janen leikkipuisto

Tilaa painettu kirja!
Jane leikkipuisto -kirja on yksi lapsi- ja nuorisotyön kannatustuotteistamme 2021.
Voit tilata kirjoja myös painettuna hintaan 10 €/kpl (+ postikulut)
Tilaukset: silja.havu@setlementti.fi

Kirjan tuotot käytetään Suomen setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön tukemiseen ja vastaavien toimintojen mahdollistamiseen lapsille ja nuorille myös jatkossa.