Heidi Multanen ja Milla Rekola aloittaneet lapsi- ja nuorisotyön tiimissä

15 / 06 / 2024 | Ajankohtaista

Setlementtiliitto on saanut toukokuussa vahvistusta, kun Heidi Multanen ja Milla Rekola aloittivat työt lapsi- ja nuorisotyön tiimissä. Lapsi- ja nuorisotyön tiimi vastaa Setlementtiliiton lapsi- ja nuorisotyöstä ja sen kehittämisestä.

Heidi ja Milla tutustuivat setlementtiläisiin ja setlementtien lapsi- ja nuorisotyöhön tuoreeltaan Setlementtipäivillä Kuopiossa.

Heidi Multasella pitkä kokemus setlementtityöstä

Lapsi- ja nuorisotyön tuore kehittämispäällikkö Heidi Multanen on ollut osa setlementtiliikettä jo lähes 20 vuotta.

–  Taipaleeni alkoi Setlementti Tampereessa työkokeilijana vuonna 2004. Vuosien mittaan olen toiminut monenlaisissa tehtävissä, viimeisimpänä yhdenvertaisuustyön johtajana, Heidi kertoo.

Heidi on koulutukseltaan yhteisöpedagogi ja neuropsykiatrinen valmentaja. Lisäkoulutuksia häneltä löytyy mm. fasilitoinnista ja palvelumuotoilusta.

Lapsi- ja nuorisotyön kehittämispäällikkönä Heidin työnkuvaan kuuluvat hallinnolliset asiat: rahoitukset, raportoinnit ja hakemukset.

– Lisäksi pyrin löytämään uusia rahoitusmahdollisuuksia ja avauksia setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön kehittämiseen valtakunnallisesti. Vahvana visiona on myös kansainvälisyyden lisääminen, hän toteaa.

– Vaikuttamistyön ytimessä on tuoda esiin setlementtien tekemää työtä ja mahdollistaa entistä vahvempi lasten ja nuorten ääni sekä osallisuus.

Heidiä innostaa erityisesti tuoda ihmiset muutoksen ja kehittämisen äärelle ja auttaa heitä oivaltamaan oman osaamisensa, näkemään uusia näkökulmia sekä toimintatapoja.

– Minulle on tärkeää luoda osallistava yhdessä tekemisen ja ymmärtämisen ilmapiiri sekä vahvistaa ammattimaista ja tuloksellista järjestötyötä, hän summaa.

Milla Rekolalla takana kuukausi koordinaattorina

Toukokuun alkupuolella aloittanut lapsi- ja nuorisotyön koordinaattori Milla Rekola luonnehtii olevansa osallisuuden, yhteisöllisyyden ja oppimisen kehittämisestä innostunut kasvatustieteilijä. Hän on toiminut aiemmin Suomen Lukiolaisten Liitossa, jossa on vahvistanut nuorten osallisuutta, vaikutusmahdollisuuksia ja kouludemokratiaa.

– Uudessa työssäni Setlementtiliitossa tuen setlementtien ammattilaisten osaamisen kehittämistä erilaisin koulutuksin ja tapahtumin sekä verkostotyötä vahvistamalla. Lisäksi koordinoin toimintarahaa, jolla setlementit tuottavat erilaisia palveluja alueensa lapsille ja nuorille, hän kertoo.

Setlementtityössä Millaa sykähdyttää monikin asia, kuten eriarvoistumisen torjuminen.

– Yhdenvertaisuuden, hyvinvoinnin ja turvallisten yhteisöjen edistäminen kasvatuksen ja koulutuksen keinoin on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä, jonka puolesta on ilo tehdä töitä! hän sanoo.

Lapsi- ja nuorisotyö tärkeä setlementtiliikkeelle

– Lapsi- ja nuorisotyö on Setlementtiliitolle ja setlementtiliikkeelle erittäin tärkeää nykyhetken ja tulevaisuuden kannalta. Setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyön ehdoton vahvuus on liikkeen ainutlaatuinen kyky tarjota yhteisö, johon kiinnittyä, ja turvallinen tila, jossa toimia, toteaa Setlementtiliiton järjestöpäällikkö Kirsti Kuusterä.

Setlementtiliitto tukee paikallisia setlementtejä sellaisissa asioissa, joihin harvan yksittäisen setlementin lapsi- ja nuorisotyön on mahdollista panostaa. Näitä ovat esimerkiksi rahoitushaut ja yhteisten hakujen organisoiminen, toiminnan tuotteistaminen, toiminnan vaikuttavuuden osoittaminen sekä viestintä.

– Näiden lisäksi lapsi- ja nuorisotyön kehittäjien keskeinen tehtävä on luoda paikallisten setlementtien työntekijöistä aktiivisesti toimiva, toisiaan tukeva verkosto, Kirsti Kuusterä sanoo.