Webinaari: Kiusaamisväkivalta – mistä se kumpuaa ja miten sitä voidaan ennaltaehkäistä?

Tiistaina 17.9.2024 klo 13.00-14.30 | Ilmoittaudu mukaan, saat tallenteen käyttöösi

Mikä ajaa lapsen tai nuoren turvautumaan kiusaamisväkivaltaan ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat? Miten kiusaamisväkivaltaan voidaan vaikuttaa kielenkäytön, asenteiden ja ennakkoluulojen käsittelemisen avulla?

Setlementtiliikkeen Kiusaamisväkivalta-webinaarissa syvennytään ilmiön juurisyihin sekä keinoihin, mitä ammattilaiset – ja toisaalta myös nuoret – voivat tehdä asian ennaltaehkäisemiseksi. Neuvoja annetaan myös aiheen puheeksi ottamiseen nuorten kanssa.

Asiantuntijana hankevastaava Tina Holmberg-Kalenius, Harjulan Setlementti ry / Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku.

Tukikeskus Valopilkussa on jo 15 vuoden ajan tehty työtä kiusattujen aseman parantamiseksi maassamme. Valopilkku tukee kiusattujen lasten vanhempia, kiusaamista kokevia lapsia ja nuoria sekä entisiä koulukiusattuja. Valopilkku on ensimmäisenä Suomessa toteuttanut kiusaamisen jälkihoitoa ja kehittänyt VAHVUUDET ESIIN! – kiusaamisen jälkihoitomallin®. Vertaistukimalli pilotoitiin Harjulan Setlementissä vuosina 2008–2010.