Mitä kuuluu isä -seminaarisarja

mennessä 24 / 05 / 2019Tapahtumat0 Kommenttia

Isän näköinen -ESR-hanke järjestää Mitä kuuluu, isä? -seminaarisarjan kolmella hankepaikkakunnalla syksyllä 2019. Alueseminaarit pureutuvat ajankohtaisiin ja hankkeen aikana nousseisiin kysymyksiin isien kohtaamisesta ja huomioimisesta eri palveluissa. Seminaarit ovat hyvä tilaisuus verkottua paikallisesti ja kuulla, mitä hankeen aikana on alueella tehty.

13.9.2019 Oulussa pohditaan isien kohtaamia mielenterveyden haasteita

Paikka: OAMK, Louhi D2082 -auditorio
Aika: klo 9–12
Seuraa verkossa tästä linkistä

Psykoterapeutti Pasi Malinen alustaa päivän aihetta ja Masi-hanke esittelee toiminta-ajatuksensa. ”MASI-hanke ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointiaan perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua.”

19.9.2019 Helsingissä käsitellään parisuhdetta isyyden näkökulmasta

Paikka: Metropolia AMK, Myllypuron kampus
Aika: klo 8.30–11.45
Seuraa verkossa tästä linkistä
Ilmoittaudu tästä

Seminaarissa käydään läpi erilaisia haasteita, joita parisuhteelle voi aiheutua isäksi tultaessa ja isänä lapsiperheen arkea elettäessä. Millaista tukea isät voivat kaivata ongelmien välttämiseksi ja hyvinvoinnin varmistamiseksi? Aihepiirin yleisen käsittelyn lisäksi kuullaan puheenvuoroja erityisasemissa olevien isien haasteista, kuten nuorten ja kahden kulttuurin perheiden isien erityisistä tilanteista.

2.10.2019 Kuopiossa on aiheena isät palveluissa

Paikka: Pohjois-Savon maakuntasali
Aika: klo 12–16
Seuraa verkossa tästä linkistä
Ilmoittaudu tästä

Seminaarissa esitellään isätyön malleja sekä tuodaan esille Kuopiossa kehitettyjä isätyön suunnitelmia ja niistä heränneitä ajatuksia isien kohtaamisen ja osallisuuden parantamiseksi. Päivän luennoitsijaksi on saatu varmistettua Miessakkien Timo Tikka, joka esittelee Hollolan isätyön mallia. Muut luennoitsijat ja sisällöt ilmoitetaan myöhemmin.

Mitä kuuluu, isä? -seminaarisarja huipentuu tammikuussa 2020 pidettävään hankkeen päätösseminaariin Jyväskylässä. Päätösseminaarin tarkempi ajankohta ja puhujat selviävät syksyn mittaan, mutta merkitse jo nyt kalenteriisi viikko 3 ja tule Jyväskylään kuulemaan, miten isien huomioiminen palveluissa saadaan entistä tasa-arvoisemmaksi.