Ota vastaan #tekoälyhaaste – matalan kynnyksen tekoälykoulutus nyt eOppivassa

22 / 02 / 2021 | Ajankohtaista

Kävikö niin, että Elements of AI -kurssi jäi kesken? Tuntuuko tekoälyä koskeva keskustelu vaikealta tai etäiseltä? Ota nyt vastaan #tekoälyhaaste ja opiskele tekoälyn perusteet eOppivassa.

Tekoäly on läsnä meidän kaikkien arjessa. Tekoälyä on esimerkiksi siinä chatbotissa, jota käytät asioidessasi pankkisi verkkopalvelussa, tai sosiaalisessa mediassa näkemissäsi kohdennetuissa mainoksissa. Tulevaisuudessa tekoäly tulee myös yhä enemmän vaikuttamaan töittemme tekemiseen.

eOppivassa on nyt julkaistu kaikille avoin ja maksuton kolmiosainen tekoälywebinaarisarja osana kansallista tekoälyohjelma AuroraAI:ta. Kunkin osan kesto on noin puoli tuntia, ja osat koostuvat lyhyistä muutaman minuutin videoista. Haastamme sinut mukaan suorittamaan koulutuksen!

Mystiikka pois tekoälyn ympäriltä

Sarjassa on kyse yleistajuisesta, perustason koulutuskokonaisuudesta, joka soveltuu kaikille työtehtävästä tai koulutustaustasta riippumatta. Webinaarisarjan kouluttajana toimii johtava konsultti, TkT Pasi Lehtimäki Gofore Oyj:stä.

– Tekoälyyn liittyvä kuvasto on usein scifi-osastoa, kuten ihmisaivoja, joista lähtee jotain epämääräisiä valojuovia tai numerosarjoja. Tämä webinaarisarja vie pois mystiikkaa tekoälyn ympäriltä. Siinä selitetään ymmärrettävästi, mistä tekoälyssä on kyse, mitä se mahdollistaa, miksi se on ajankohtaista ja tietysti mitä haasteita sen soveltamiseen liittyy, kertoo AuroraAI-hankkeen erityisasiantuntija Mette Vuola valtiovarainministeriöstä.

Käytyäsi koulutuksen tiedät, mikä on neuroverkko, tunnet eri koneoppimisen muotoja ja ymmärrät, miksi tekoälyn etiikasta on tärkeä keskustella. Kaikkia aiheita lähestytään konkreettisten esimerkkien kautta.

– Otimme tekoälyhaasteen heti vastaan. Uskon, että voimme luoda parempia palveluita virastoille tekoälyä hyödyntämällä. Siksi näin tärkeänä, että meillä HAUSissa on jokaisella tekoälyn perusteet hallussa, sanoo HAUS kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Kyösti Väkeväinen.

Itseopiskeltavan webinaarisarjan suoritettuasi voit lisäksi ilmoittautua 25.3. klo 14.00–15.30 Teamsillä toteutettavaan Tekoälyliveen, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdessä oppimiseen. Tekoälylivessä kouluttaja Pasi Lehtimäki vastaa oppijoiden kysymyksiin webinaarisarjan aiheista.

Suorita webinaarisarja ja kerro kokemuksistasi rohkeasti muille sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #tekoälyhaaste! Haasta myös kollegasi mukaan – ehkä seuraavan kahvipöytäkeskustelun aihe onkin neuroverkko tai koneoppiminen?

Siirry tekoälykoulutuksiin TÄSTÄ.

Lue lisää tekoälyohjelma AuroraAI:sta TÄÄLTÄ.

Setlementtiliiton NäytönPaikka-nettipalvelu on yksi AuroraAI:n yhteistyökumppaneista. Yhteistyössä luomme ihmiskeskeistä palveluiden verkkoa. Teemme arjesta sujuvampaa AuroraAI-verkon avulla tietoturvallisesti ja eettisesti kestävällä tavalla.