Kuka on ihmisen puolella? Etsimme hyvää ihmistä!

Kuka on pelkäämätön ja taistelee rohkeasti syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden puolesta? Kuka on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolestapuhuja? Kuka on kaikkein heikoimmassa asemassa olevan puolella ja ansaitsee Ihmisen puolella -tunnustuspalkinnon?

Suomen Setlementtiliitto etsii hyvää ihmistä. Palkitsemme vuosittain yhteiskunnallisen vaikuttajan, joka työllään edistää setlementtiliikkeen arvoja: yhdenvertaisuutta, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, syrjimättömyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Etsimme rohkeaa ihmistä, joka ei pelkää olla heikoimman puolella. Empatia kuuluu elämään.

Kiitos ehdotuksista – niitä tuli runsaasti!
Julkistamme palkinnon saajan 23.11.2023. Suomen Setlementtiliitto pidättää oikeuden valita palkinnon saajan.
Arvomme vastaajien kesken kulttuurilahjakortteja (à 50 €).

Ihmisen puolella -tunnustuspalkinnon (ent. Alli Trygg -palkinto) suojelijana toimii presidentti, Setlementtiliiton kunniapuheenjohtaja Tarja Halonen. Palkinto on aiemmin myönnetty Paula Vesalalle (2020),  Seela Sellalle (2021) ja Palefacelle (2022).

Vuonna 2022 Ihmisen puolella -palkinnon sai Paleface

Vuoden aikana Paleface vieraili setlementeissä esiintyen ja kohdaten mm. Poikien ja Tyttöjen talojen asiakkaita sekä päihdekuntoutujia.  Yhteistyö huipentui keväällä 2023 tuotettuun podcast-sarjaan, jossa Palefacen haastateltavaksi päsi setlementtien asiantuntijat. Millainen on onnellinen maailma? Saako pojat itkeä? Millaisia roolimalleja on tarjolla tytöille naiseksi kasvamisen tueksi? Miten kohdata päihderiippuvainen ja tukea oikealla tavalla?

”Setlementti tekee ällistyttävän laajaa ja todella tärkeää työtä suomalaisessa yhteiskunnassa.
Jaamme Setlementin kanssa yhteisen arvopohjan: vaatimuksen yhdenvertaisuudesta ja syrjimättömästä yhteiskunnasta.
Meillä on ollut upea yhteistyö, jonka aikana olen oppinut lisää Setlementin työstä. Duuni jatkuu!” -Paleface